Volgers

dinsdag 15 oktober 2013

Workshop boterhamen





                                                                                         Corine Deschuytter 15/10/2013

Workshop boterhamen

 

   


 

Benodigdheden ;

Fimo;

-Translucent

-sahara

- wit transparent

Pastel krijt

-yellow orange

-orange

Dark brown

Breekmesje, rolling pin, 2 lollies spatels  ….

 

En nu aan de slag …

Voor de korst ;

Neem wit transparent  en sahara …

Dus 2 cm lang x1 cm breed x ½ cm dik transparent wit en meng deze met een stuk van ½ breed x ½ lang x ½ dik sahara en meng deze goed tezamen …

Neem nu je pastel krijt yellow orange , orange en donker bruin en rasp er een beetje op ( zie foto)



Meng goed … en dit kleur moet je ongeveer hebben ….



Echt hetzelfde is niet echt belangrijk… het is je korst… donkerder of lichter kan echt geen kwaad !!!

Maar liever donkerde dan … het kom beter tot zijn recht … J

Nu maken we de brood kruim …

Neem de fimo transparent en sahara

Stuk van 4 cm lengte x 2 cm breed  x 1 cm dik transarent en 1 m lengte x ½ breed x ½ dik

Meng goed … neem nu pastel krijt yellow orange en rasp er een beetje op… ( zie foto )





Goed mengen … je heb genoeg voor 2 boeren brood rond en  1 Vierkant

Neem nu mijn mysterieuze ingrediënt ….  Zout … ja zout maar medium grof zee zout!!!





En zet er een beetje op , meng goed .. zie volgende foto’s



Het is echt aan te raden om dit te mengen boven een bord of zoals ik …boven een vuilnisbak ..

Want is is een ramp ….



Voor een ideetje te geven van de hoeveelheid :

Zonder zout;

Met zout ;

Voor een vierkant neem je de 2 lollies stokjes en doe zoals ik op de foto…



Aan beide kanten …  

Nu bak je deze zo voor 10 min …….


Tegelijkertijd  … rol je je korst deeg … fijn …maar niet te ook niet …
 



Effe je broodjes laten afkoelen voor de vingertjes …  J

En nu bekleed je de brood met je kost …



Naden en zo goed weg werken …

Nu versier je je brood … met een opgerolde fijn stuk alu folie … of naar keuze

Eens gedaan neem de de pastel krijt … en met een borstel doe je zoals een gewoon fimo brood… eerst wat yellow orange … dan wat orange en daarna wat darkr brown … en wat ik doe is met een met dark brown wat over drijven hier en daar … ( zie foto )






Bak verder voor 10 min ….

Na het bakken , iets laten afkoelen…. En met een breek mesje .. snijden…

Niet te fijn !!! anders breek je schellen boterhamen … die kan je houden en gebruiken …



Zoals je zie heb ik hier een vierkant gemaakt …ook dat er kruimeltjes zijn … hou die bij het kan altijs dienen voor een muisje of op een tafel.. of op de grond … Grrrrrr

En nu mijn 2de geheim … glas en water …

Drop deze in water …







Liefst wat warm water …niet heet hé !!!! dan smelt het zout beter … laat eventjes …. Tijd om koffie of thee  te drinken met een waffel of stuk taart …. J

Neem nu deze voorzichtig uit het water en laat uit lekken op een stuk keuken papier … en voila..

Je heb een levens echt stuk brood !!!!!



 
 
 

15 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig idee om zeezout te gebruiken Corinne!
    Het resultaat is fantastisch!
    Heel hartelijk dank voor de duidelijke workshop!!!

    Groetjes,Wil

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Corine! THANK YOU! What a wonderful tutorial!!!! You have solved a great mystery for me now and the bread that you have made to show, does indeed, look like it is really bread. The salt and water is such a Fabulously Simple solution! Well done!:D

    elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elizabeth , i have think about it days and days to know how they did it ... and one day...the light ... lol ... have try and yep...after 3 trial... and bread color ...I have found it ... and happy to share..so now each of us can make it ....

      Verwijderen
  3. This is a awesome idea!

    I love how it makes different sized bubbles in the bread, it looks very realistic!

    Wonderful tutorial!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. a huge thanks ... it's Always nice to read about your shared tuto....It feel great ...and yes I wanted a "real" looking mini size off bread.... and it's very addictive to do...

      Verwijderen
  4. Bak je het nog af in de oven of laat je het gewoon zo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik bak het 2 keer ... eerst de kruim = fimo deeg en zout .. 10 min ...laten afkoelen dan doe ik het fimo korst eromheen en dan bak ik het nogmaals voor 10 tot 15 min ... dan laat ik het ietsje afkoelen ...en snij het ..

      Verwijderen
  5. Hallo Corine, ab heute bin ich dein neues Mitglied und freue mich deinen schönen Blog gefunden zuhaben. Tolle Dinge hast du geschaffen und vielen Dank für die super Anleitung, Respekt! Ich würde mich sehr freuen wenn du mich auch einmal auf meinem Blog besuchst.
    Bis dahin herzliche Grüße Britta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thanks Britta... have visiting your blog... and you do great work.. also I follow you now !!!!

      Verwijderen
  6. merci pour ce tutoriel, très clazir et bien illustyré

    BeantwoordenVerwijderen