Corine Deschuytter 15/10/2013
Workshop boterhamen
Benodigdheden ;
Fimo;
-Translucent
-sahara
- wit transparent
Pastel krijt
-yellow orange
-orange
Dark brown
Breekmesje, rolling pin, 2 lollies spatels ….
En nu aan de slag …
Voor de korst ;
Neem wit transparent en sahara …
Dus 2 cm lang x1 cm breed x ½ cm dik transparent wit en meng
deze met een stuk van ½ breed x ½ lang x ½ dik sahara en meng deze goed tezamen
…
Neem nu je pastel krijt yellow orange , orange en donker
bruin en rasp er een beetje op ( zie foto)
Meng goed … en dit kleur moet je ongeveer hebben ….
Echt hetzelfde is niet echt belangrijk… het is je korst…
donkerder of lichter kan echt geen kwaad !!!
Maar liever donkerde dan … het kom beter tot zijn recht … J
Nu maken we de brood kruim …
Neem de fimo transparent en sahara
Stuk van 4 cm lengte x 2 cm breed x 1 cm dik transarent en 1 m lengte x ½ breed
x ½ dik
Meng goed … neem nu pastel krijt yellow orange en rasp er
een beetje op… ( zie foto )
Goed mengen … je heb genoeg voor 2 boeren brood rond en 1 Vierkant
Neem nu mijn mysterieuze ingrediënt …. Zout … ja zout maar medium grof zee zout!!!
En zet er een beetje op , meng goed .. zie volgende foto’s
Het is echt aan te raden om dit te mengen boven een bord of
zoals ik …boven een vuilnisbak ..
Want is is een ramp ….
Voor een ideetje te geven van de hoeveelheid :
Zonder zout;
Met zout ;
Voor een vierkant neem je de 2 lollies stokjes en doe zoals
ik op de foto…
Aan beide kanten …
Nu bak je deze zo voor 10 min …….
Tegelijkertijd … rol
je je korst deeg … fijn …maar niet te ook niet …
Effe je broodjes laten afkoelen voor de vingertjes … J
En nu bekleed je de brood met je kost …
Naden en zo goed weg werken …
Nu versier je je brood … met een opgerolde fijn stuk alu
folie … of naar keuze
Eens gedaan neem de de pastel krijt … en met een borstel doe
je zoals een gewoon fimo brood… eerst wat yellow orange … dan wat orange en
daarna wat darkr brown … en wat ik doe is met een met dark brown wat over
drijven hier en daar … ( zie foto )
Bak verder voor 10 min ….
Na het bakken , iets laten afkoelen…. En met een breek mesje
.. snijden…
Niet te fijn !!! anders breek je schellen boterhamen … die
kan je houden en gebruiken …
Zoals je zie heb ik hier een vierkant gemaakt …ook dat er
kruimeltjes zijn … hou die bij het kan altijs dienen voor een muisje of op een
tafel.. of op de grond … Grrrrrr
En nu mijn 2de geheim … glas en water …
Drop deze in water …
Liefst wat warm water …niet heet hé !!!! dan smelt het zout
beter … laat eventjes …. Tijd om koffie of thee
te drinken met een waffel of stuk taart …. J
Neem nu deze voorzichtig uit het water en laat uit lekken op
een stuk keuken papier … en voila..
Je heb een levens echt stuk brood !!!!!
Wat een geweldig idee om zeezout te gebruiken Corinne!
BeantwoordenVerwijderenHet resultaat is fantastisch!
Heel hartelijk dank voor de duidelijke workshop!!!
Groetjes,Wil
graag gedaan
VerwijderenFantastico tutorial.
BeantwoordenVerwijderenSaluti, Faby
gracias Faby
VerwijderenHello Corine! THANK YOU! What a wonderful tutorial!!!! You have solved a great mystery for me now and the bread that you have made to show, does indeed, look like it is really bread. The salt and water is such a Fabulously Simple solution! Well done!:D
BeantwoordenVerwijderenelizabeth
Elizabeth , i have think about it days and days to know how they did it ... and one day...the light ... lol ... have try and yep...after 3 trial... and bread color ...I have found it ... and happy to share..so now each of us can make it ....
VerwijderenSemplicemente geniale!
BeantwoordenVerwijderenthank you
VerwijderenThis is a awesome idea!
BeantwoordenVerwijderenI love how it makes different sized bubbles in the bread, it looks very realistic!
Wonderful tutorial!
a huge thanks ... it's Always nice to read about your shared tuto....It feel great ...and yes I wanted a "real" looking mini size off bread.... and it's very addictive to do...
VerwijderenBak je het nog af in de oven of laat je het gewoon zo?
BeantwoordenVerwijderenik bak het 2 keer ... eerst de kruim = fimo deeg en zout .. 10 min ...laten afkoelen dan doe ik het fimo korst eromheen en dan bak ik het nogmaals voor 10 tot 15 min ... dan laat ik het ietsje afkoelen ...en snij het ..
VerwijderenHallo Corine, ab heute bin ich dein neues Mitglied und freue mich deinen schönen Blog gefunden zuhaben. Tolle Dinge hast du geschaffen und vielen Dank für die super Anleitung, Respekt! Ich würde mich sehr freuen wenn du mich auch einmal auf meinem Blog besuchst.
BeantwoordenVerwijderenBis dahin herzliche Grüße Britta
thanks Britta... have visiting your blog... and you do great work.. also I follow you now !!!!
Verwijderenmerci pour ce tutoriel, très clazir et bien illustyré
BeantwoordenVerwijderen